Workshop van maandag 15.10.2018 – een overzicht.

IMG_6198

IMG_6268

Deze Acer palmatum kreeg vorig jaar een heropstart omdat er te zware groei aan de buitenzijde zat, te ver buiten proportie groeide en binnenin waren alle vertakkingen afgestorven. We zijn nu één groeiseizoen na de eerste ingreep en de oogst is zoals verwacht, ondanks de zware verpotting afgelopen voorjaar. Het is soms moeilijk om een workshop te boeken die de uit te voeren werken gemakkelijk maakt. In dit geval was het beter geweest als het blad reeds volledig los zat zodat we op een hele kale boom alles keurig kunnen bedraden. Alles bedraden met de juiste draad dikte en juiste hoeveelheid draad zal ervoor zorgen dat er vanaf volgend voorjaar intensief kan worden onderhouden.

Deze Azalea is vanaf ruw op drie jaar tijd naar zijn eerste volle ontwikkelingsfase, vanaf nu zijn er twee opties:  compacter loof en door vormen of open ruimtes en door vormen.

IMG_6202

Zelfde voor deze Ligustrum.

IMG_6216

IMG_6273

Bij onze Pinus sylvestris yamadori voorraad zijn de bomen nu zeer goed ontwikkeld; Yamadori die één of twee zomers onbewerkt in onze kwekerij blijven, groeien zich gemakkelijk naar compact binnen loof. Deze boom werd bewerkt door een beginnend liefhebber die thuis verder zal afwerken met naaldenpluk en bedraden. Bij de volgende workshop leert hij dan de karakter vormgeving en eerste dood hout.

IMG_6211

Klaar voor vormgeving.

Het belangrijkste is dat beginners blijven oefenen.

IMG_6220

IMG_6225

De weg naar compact en mooi loof en de steeds herhalende werken tot er resultaat is bereikt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s