Workshop van 28 december 2018 – 3.

Power tools; soms is het nodig om met freesmachines hout weg te halen om een tapsheid te bekomen. De afgezaagde stomp moet worden weggewerkt en moet verbonden worden met het dode hout onderaan. Dit is geen afwerkende fase maar een basislijn creëren van het dode hout. Er is nu gefreesd tot op het natte en harde kernhout. Vanaf nu kunnen we de tijd zijn werk laten doen of kunnen we na de zomer nog naar een elegantere lijn verder uithollen.

De vorm van deze Prunus mahaleb klompstijl wordt nu vastgelegd met een bezemkruin. Afhankelijk van de temperatuur kan deze soort heel vroeg in bloei komen. De knoppen dikken goed aan, liefst buiten laten staan en zo snel mogelijk terug voor vormgeving.

Velen komen bij ons om een startplant te zoeken zoals onze voorbeelden op het BLOG. We moeten er telkens bij zeggen dat die mensen meestal begonnen zijn met een kale stam en indien geen kale stam de takken niet op de juiste plaats en geen al te beste wortelvoet. Dit is wat we de leerlingen van begin af aan aanleren, dan kun je na enkele jaren de eerste fase afwerken en aan de volgende fase beginnen. Dit zoals bij deze Engelse Veldiep is gebeurd. Vanaf nu zal het allemaal zichtbaar snel vooruitgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s