Workshop van vrijdag 25 januari 2019 – 1.

Het is al dikwijls bewezen, vanaf ruwe plant opgestart, nu één jaar in opbouw. Iedere beginner komt na 1 jaar in de running en afhankelijk hoeveel projecten er zijn opgestart zijn komt er een regelmaat van opbouwende werkzaamheden.

De grijze stam en takken met mooie lijnen betekenen dat deze boom groeit in een typische esdoorn vorm en niet in een bonsaivorm, alle takken groeien richting licht.

Alle bomen zijn compact voorgesnoeid, klaar voor bedrading en vormgeving.

Jonge Meidoorn; met projecten zoals deze kan er NU een belangrijke keuze worden gemaakt. OF nu naar meer ontwikkeling OF nu naar ouderdom kweken, beide samen is niet mogelijk en zijn totaal verschillende kweek wijzes.

Wie niet opstart kan niet eindigen. Met deze beuk wordt nu komend verpot seizoen verder gekweekt aan de wortelvoet opbouw.

Leren bedraden en gelijkertijd een boom leren opbouwen met veel karakter. Het kan allemaal als je er de tijd voor neemt. Rustig geconcentreerd verder doen en bedradingsfouten zo veel mogelijk vermijden. Slordig bedraden gaat niet samen met mooie bomen vormen.

De beste manier om naald jeneverbessen op te bouwen is starten met reeds gevormde bomen. De moeilijkste jaren zijn in het begin, eens alle takken zelfdragend en compact zijn komt het opbouwende onderhoudswerk en dit loont. Deze boom heb ikzelf opgestart ongeveer een achttal jaar geleden van een import bonsai van goede kwaliteit. Nu gaat Rudy met deze boom verder en gaan we uitsluitend aan de takken opbouw werken. Volg dit project en binnen drie jaar ga je de eerste resultaten zien. Dit is Bonsai.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s