Workshop van zaterdag 2 maart 2019 – 1.

Acer buergerianum.

Wie door onze selectie gekweekte bonsai en pre bonsai loopt vind in “no time” de ene na de andere boom die je gewoon maar moet in een eindpot zetten en je krijgt al een ander beeld. Vanaf dan met de opbouw verder gaan geeft je een duidelijk toekomstbeeld.

Acer palmatum.

Heel belangrijk om weten is dat geen enkele verpotting hetzelfde is. Alle individuele verpottingen hebben telkens een doel. Dit doel is afhankelijk van wat er nog moet bereikt worden. Bepaalde bomen krijgen een meer intensieve en selectieve wortelsnoei dan andere bomen. De fase van doorgroei, afremmen, kluit opbouwen of openhouden zijn telkens belangrijk terwijl het niet altijd diepgaand besproken wordt.

Cedrus atlantica Glauca.

Basis pre bonsai verpottingen bij beginners, hierbij is het belangrijk deze mensen erop te wijzen dat dit nog geen echte verpottingen zijn. Dit is het oppotten van een boom in een eerste pot en dat doen we ook best tijdens het verpot seizoen.

Juniperus sabina.

De bedoeling is hier dat we in de “Natural Grown” stijl blijven en dat het landschap in de pot nog wordt gedetailleerd met accenten. Als we beslissen om deze vlotstijl scherp te trimmen en te bedraden zal deze landschapsschaal te groot ogen.

Juniperus sabina.

Creatief zijn met passende elementen zodanig dat het object met een beetje verbeelding een fragment uit de natuur is. Hier zal de detailafwerking zowel van de compositie als van de ceramische imitatierots een grote rol spelen.

Juniperus sabina.

Het langzaam voorbereiden op de verpotting van volgend seizoen. Dit zal eind september dit jaar zijn. Verspreid over de ganse zomer zal de grote omhoogstekende wortelkluit beetje bij beetje verminderd worden. Voor de eerste fase einde april gaan we dit op workshop doen; sphagnum mos, keto en levend mos zullen telkens opnieuw gebruikt worden. Ik zie deze toekomstige windswept, geleerdenstijl, al in zijn allerkleinste potje staan. Knap werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s