Workshop van vrijdag 8 maart 2019 – 1.

Acer p. Kiyohime.

Het opstarten van een nieuw project, Acer p. Kiyohime bezem. Eerste stap het verpotten, verbeteren van de wortelvoet en aanpassen van de groeiruimte voor de toekomst. Volgende stappen zullen reeds midden Mei gebeuren, dan werken we aan de kruin.

Cedrus.

Verbetering van de wortelvoet, ook dit is één van de redenen waarom er wordt verpot.

Eleagnus.

Ook deze techniek wordt af en toe gebruikt, vooral bij kleinere bomen.

Ginkgo biloba.

Hoe kweek je zelf een Ginkgo met een brede voet en in de natuurlijke stijl. Dit is de volgende stap in een lopend project vanaf ruw materiaal. De laatste twee jaar hebben we deze startplant laten ontwikkelen tot uistekend hoge kwaliteit startmateriaal Waarom wordt deze soort ook weinig gebruikt? Omdat er weinigen zijn die de aanloop naar goed startmateriaal willen zetten. Dit wordt terug een éénling apart in zijn soort en “made in Belgium”.

Juniperus.

Beginners die met jonge Juniperussen willen oefenen kunnen dat op deze manier doen. Wil je als gevorderde datzelfde materiaal gebruiken dan kan dat ook. Dan moet er wel zwaarder bedraad en extremer gevormd worden.

Juniperus chinensis.

Terug in zijn originele pot, een AVK pot, toen ze nog geen 1000 maal gekopieerd werden. Na de zoveelste verrijping blijft dit een heel aparte bunjin. Freddy normaal met al zijn brave boompjes. Dit is wel heel uitzonderlijk en volledig zelfdragend en draadloos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s