Workshop van vrijdag 15 maart 2019 – 1.

Deze reeds goed ontwikkelde Esdoorn mistte op een geënte tak knoppen dicht bij de stam. Een zijdelingse klief ent met een eigen tak van deze boom kan dit probleem oplossen. Deze boom heeft een succesvolle opbouw training van ongeveer 8 jaar en is daardoor bijna rijp ontwikkeld. Deze geënte tak kan binnen 2 à 3 jaar reeds goed vertakt zijn. Voor een exemplaar in België opgekweekt zal ongeveer 10 jaar training bij eigenaar en ongeveer 15 jaar kweek van de pre bonsai een normale tijdspanne zijn.

De eerste workshop bij beginners is meestal het verpotten en opstarten van een goede wortelvoet en compacte wortelkluit. Het is altijd goed om dit eens te ervaren, maar het moet ook een les zijn die je leert rekenen. Al de jaren die nodig zijn om een goede startplant te kweken zijn voor de “bonsaihobby” verloren jaren. Hier geen bonsai technieken die voor de verdere opbouw van de boom zorgen maar noodzakelijke verbeteringen tot alles goed zit om aan het echte werk te beginnen. Als dit jonge mensen zijn die mij overtuigd vertellen dat ze “all the way” willen gaan ook nadat ik hen bevestig dat dit een lange weg is van ongeveer 15 jaar is dat geen probleem. Als ze dan uiteindelijk één van de weinigen zijn die het volhouden zijn dit wel de interessante foto’s voor later.

Deze Carpinus is gemarcoteerd om zo een betere wortelvoet te kweken. Bij deze bedrading en vormgeving is één van de Carpinus vormen goed weergegeven. De verdere verfijning gebeurd vanaf nu in zijn perfect aangepaste pot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s