Workshop van vrijdag 15 maart 2019 – 3.

Eddy is ook nog één van de “originals”. We denken dat het ongeveer 35 jaar of meer is, van voor nog dat K.B.K was opgestart, dat hij op mijn workshops kwam. Dit Ulmus procera bos is één van zijn meest recente creaties, dat is een 10-tal jaar geleden samengesteld. Nu is er één boom die het niet meer wilde doen. Terwijl er toch moest verpot worden was het de ideale kans om de afgestorven boom met een nieuw exemplaar te vervangen.

De basis van Europese soorten is niet zoals bij de Japanse. Op onze streekeigen bomen, die ook niet zo fijn vertakken, bekijken we de opbouw zoals zoals onze bomen groeien. Als de basis gekweekt is zoals hier stam en hoofdtakken dan gaan we van extra grote ruimte naar de kleinst mogelijke ruimte.

Eveneens de grondmengsels en zeker de korrelgrootte wordt aangepast aan het wortelgestel. Ook voor deze Ulmus is de opkweek van het ruwe gestel gedaan. De komende zomer beginnen we aan een intensieve onderhoud.

Deze Juniperus sabina met zeer veel mogelijkheden en goed potentieel wordt voorgesnoeid om thuis te bedraden en dan zo snel mogelijk bedraad en gevormd terug gebracht. Dit is een zeer mooie maat, het kleinste formaat van de midsize.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s