Workshop van vrijdag 22 maart 2019 – 2.

Carpinus turczaninowii bos ziet men niet zo veel meer. Deze soort wordt vooral verzameld voor de stamkleur en tekening op de stammen.

Voor sommige soorten zoals deze meidoorn is het te laat, de bomen staan al teveel in blad om nog een goede verpotting te doen. Dan kiezen we voor een voorlopige verpotting voor 1 jaar, als het echt nodig is om te verpotten. Licht losmaken aan buitenzijde zodat er een beetje groeiruimte is en dan volgend jaar vroeger op het seizoen een workshop boeken. Een degelijke goede verpotting is zowel een verbetering voor wortelvoet …. alsook fijne wortelkluitopbouw. Lichte verpottingen zijn noodoplossingen om de groei erin te houden.

Bomen laten nakijken of er werk te doen is, dit kan ik aan iedereen aanraden. Om thuis geen nutteloze snoei, verpottingen of andere werkzaamheden te doen die bomen achteruit helpen kan je ze beter laten nakijken op workshops. Soms is het dringend dat er wel wat moet gebeuren of soms zitten bomen al op een zijspoor. Laat voorjaar en zomer zijn de belangrijkste seizoenen om Bonsai bij te sturen.Juniperus chin. Kichu van eigen kweek en van ruw opgebouwd. Komende zomer kan het bonsai werk aan deze boom beginnen. Snoeien, plukken, selecteren, voeding, standplaats, correct gieten alles wordt nu belangrijk en anders. Velen schrikken als ze het verschil merken tussen prebonsai en bonsai onderhoud. Vanaf nu wordt ieder foutje afgestraft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s