Workshop van vrijdag 22 maart 2019 – 3.

Dit was kwalitatief hoogwaardig startmateriaal maar we hebben desondanks enkele jaren door gevormd en verbeterd. Na 3 jaar goede opbouw hebben we een zelfdragende compacte volle boom in een zeer mooie maat. Met zoiets mag je dan met de pot al even buiten de lintjes kleuren. Ook dit is “Kei Bonsai Kai”.

Bij projecten die nu worden opgestart is de bedoeling om ze te vormen in het najaar. Nu is er te weinig vertakking en te weinig loof dicht bij de stam. Alles wordt open bedraad zonder echt te vormen. Een overmaat van pot waar de gehele kluit wordt in overgezet alles in functie om geen groeistilstand te krijgen. Dit wordt een potentiële sho-hin startplant.

Beginners na hun 2de seizoen die dit niveau van bomen kunnen maken hebben op korte tijd veel geleerd en de juiste beslissingen genomen. Ook bij het verpotten zijn nu de nazorgen de eerste 5 à 6 maanden het belangrijkste. De meer ervaren bonsailiefhebbers die hun bomen beter afwerken na iedere verpotting weten dat het niet voor de schoonheid is maar voor de hergroei van de wortelkluit. Dus natural compost, sphagnum, toplaag met fijne akadama en levend mos zorgen voor een goed groeiklimaat en goede hergroei in de pot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s