“Kei Bonsai Kai” projecten & bonsai.

“Kei Bonsai Kai” projecten.

We hebben het al dikwijls uitgelegd maar voor de nieuwkomers toch nog even meegeven “Kei Bonsai Kai” is geen bonsaiclub waar je lid kan van worden door het betalen van lidgeld.

“Kei Bonsai Kai” zijn een groep mensen waarvan ik al hun bomen ken en bijstuur, die actief zijn niet alleen tijdens workshops door regelmatig projecten op te starten en daardoor al een bepaalde handigheid hebben, maar die ook actief zijn tijdens de vergaderingen en tentoonstellingen. Doordat deze mensen dezelfde passie, hobby hebben, dezelfde manier van bomen opbouwen en werken met bonsai, samen de tentoonstellingen rechttrekken en voor de vergadering de stoelen, tafels en bomen helpen klaar zetten, opstellingen in de nissen maken en terug opruimen… ontstaat er wel dat club en samenhorigheid gevoel.

Diegenen die dat niet voelen zijn meestal al verbonden met een vereniging of club en komen enkel omdat ik ze kan helpen zodat ze verder kunnen.

Dit zijn zowat de twee groepen waaruit ons cursistenbestand bestaat.

Onze deur staat open voor iedereen die bonsai op de correcte en op onze manier wil leren en die aan de voorwaarden voldoen, zie BLOG: “Voorwaarden voor volgen van workshops onder leiding van Danny Use”. Even meegeven dat door “over informatie” van verschillende bronnen velen verwarrend beïnvloed worden en dat het meestal diegenen zijn die het minst vooruitgang boeken.

Wie zien duidelijk op onze tentoonstellingen, op onze vergaderingen, zelfs gewoon door het met fierheid dragen van het “Kei Bonsai Kai” logo wie de mensen zijn die deze groep K.B.K’ers groot maken.

De vergaderingen zijn een gratis klantenservice en nogmaals iedereen is vrij en hoeft geen stoelen klaar te zetten of te helpen opruimen na de vergadering, we zijn met veel, maar uit respect een beetje dankbaarheid tonen aan diegenen die het altijd doen of aan de oudere generatie die het meer dan 20 jaar gedaan heeft zou een mooi gebaar zijn.

Deze actieve leerlingen, deze actieve K.B.K’ers, gaan u nog een beter service bezorgen aan de hand van de “Kei Bonsai Kai” projecten. Dit staat open voor alle actievelingen die zich bij de reeds zeven mensen, die begonnen zijn, willen aansluiten. In die mensen investeer ik extra tijd  en materiaal. Zij kunnen projecten opstarten en deze dan opvolgen zodat we ze op de vergaderingen kunnen bespreken. Deze groep heeft toegang tot de aparte tuin waar deze projecten samen staan.

Niemand moet zich hiervoor verplicht voelen. Bent u een passieve K.B.K’er dan heb ik het liefst dat u zo blijft, ik wil niemand  geforceerd veranderen, dit is iets wat je met overtuiging en hart en ziel moet doen.

Het opvolgen van deze projecten in de praktijk is natuurlijk tien keer leerzamer dan het te weten van horen zeggen. Het gaat zowel over keuze van het materiaal, voorbereidingen naar de vorm, opbouw, onderhoud, opbouwende onderhoud, aantal rijpingen, aantal selecties na rijpingen, voeding….

De K.B.K. tuin zal enkel toegankelijk zijn voor de actieve K.B.K’ers die maandelijks aan deze projecten en in die tuin zullen bezig zijn.

Danny Use.

Bonsai, prebonsai, projecten…. een paar voorbeelden.

Wij hebben steeds een zeer ruime keuze aan bonsai, pre-bonsai, opgestarte projecten, yamadori, startplanten en dit van klein naar groot, van oud naar jong….

Prunus PROJECT.
Prunus mahaleb.
Acer palmatum.
Hinoki bos.
Hibiscus.
Quercus.
Acer palmatum zeer interessant reeds opgestart project.
Acer palmatum.
Ulmus minor project.
Project.
Acer palmatum project.
Taxus cuspidata opgestart project.

2 gedachten over ““Kei Bonsai Kai” projecten & bonsai.”

  1. Ge zijt nen speciaal’en wi, Danny… ik weet niet wat jij in mij ziet, maar ik beschouw mezelf tot op heden nog altijd niet als een (super-) volwaardig KBK-lid….. 🙂 zwaar postje, Master…. maar ik hou er wel van!!!! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s