Workshop van zaterdag 30 maart – 1.

We begeleiden beginners en gevorderden van bij de startplantenkeuze tot de verrijpte creatie. Zelfs gevorderde ervaren beoefenaars zullen beamen dat als ik de jullie startplanten kies je zeker kan zijn dat het een mooie boom kan worden. Als je mij voor een uitdaging zet door zelf te kiezen en ik zie niet wat jij ziet dan wordt het een lange weg. Je kan ook maar iets leren door het veel te doen. Zeker ook bij Bonsai kan je geen handigheid verkrijgen door 1 of 2 maal per jaar les te volgen. Je bomen zijn dan op een bepaald moment klaar en de eigenaar nog niet.

Wij hebben startplanten in alle kwaliteiten/potentieel, afhankelijk van de kortere of langere weg die je wilt bewandelen. Al doende leert men en alles kan ooit tot een goede boom gekweekt worden. Ook deze afspraken worden best op voorhand gemaakt zodat je op voorhand weet wat er allemaal te gebeuren staat.

We blijven energiek nieuwe mensen aan hun eerste projecten meehelpen. Diegenen die blijven komen krijgen na één à twee seizoenen een betere kijk op bonsai en gaan vanzelf heel anders te werk dan in het begin. Ondertussen zijn dergelijke begin bomen door enkele ingrepen al uitgegroeid tot interessanter materiaal. Dit ganse proces is normaal en diegenen die direct beginnen met de juiste keuzes, juiste aanpak en goede frequentie komen na één jaar met een toonbare collectie.

Het is slechts een kleine minderheid die na enkele lessen al een beter inzicht heeft, al beter het potentieel kan inschatten en die maken dan al betere keuzes in startplanten. Dit kan enkel als de leerling reeds voldoende actief is geweest.

Simpele boompjes van vroeger, langzaam ontwikkeld naar “Natural Grown” en nu een aangepaste pot. Als al de bomen die afgelopen voorjaar een nieuwe of eindpot hebben gekregen volgend jaar allemaal op de “Herfsttentoonstelling” staan dan wordt het een editie met veel speciale vormen en mooi werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s