Workshop van vrijdag 5 april 2019 – 1.

Acer Shishigashira, een zeer gewilde soort en niet zo vaak als boom op eigen wortels te verkrijgen. Dat wil zeggen geen gegriffeld exemplaar. aan de pot te zien hebben we tijd, veel tijd.

Het wordt een potje uit een Anagama oven.

Naarmate men groeit met de ontwikkeling van de bomen mee, krijgen de gepassioneerde liefhebbers een beter zicht op een ontwikkelingsfase. De startplanten van in de begin periode zijn ook nu de startplanten in de gevorderde periode maar nu wel met een ander en haalbaarder doel. Stap na stap met de groei wat doen.

Deze in zijn eerste rijping zijnde Juniperus media blaauw wordt nog eens verpot om de wortelkluit iets compacter te krijgen. De doorvorming naar een zuivere literati kan vanaf het najaar, pas daarna als hij in de volgende rijping komt wordt de eindpot aangepast. Zowel wortels als kruin waren nog niet klaar voor deze rijpere verfijning. Dit is een voorbeeld van een boom die nog niet klaar is om “opbouwend te onderhouden”. Nog té weinig takkenvariatie en lege ruimtes.

Enten van Itoigawa op sabina, niet alle enten slaan altijd aan en vooral in het scheiden van de moederplant mag het niet te bruusk verlopen. Ik denk dat enkel de topent het zal halen, maar zelfs dit is voldoende om een interessante boom mee te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s