Workshop van zaterdag 20 april 2019 – 3.

Mensen die door ons opgestarte bomen kopen om mee te beginnen nemen direct een grote voorsprong en winnen tijd. Het denken dat je dit alles zelf wilt doen is OK, maar tegen de tijd dat uw gekozen startplant met al zijn takken en wortelvoet klaar is om aan het echte bonsaiwerk te beginnen dan ben je al snel 10 jaar nutteloos en soms ook nog met minder of geen goede resultaten bezig geweest. Dus dit zijn de betere opties als je toch nog budgetvriendelijk wil beginnen en ook al hetzelfde jaar in de zomer van je bomen kan genieten door ze op te bouwen en verder te verzorgen.

Beginnen met een goed potentieel. Deze startplant is ongeveer twee jaar na aanschaf in zijn stevige groeifase. We kunnen nu onze eerste uitdunnende selectie snoei doen en een doorlopende groei stimuleren. Voor de geïnteresseerden we hebben steeds voldoende keuze in Acers in alle stadia van opbouw en alle mogelijke potentieel, ook topbomen in wording. Interesse vraag er naar.

Nog steeds worden er projecten vanaf ruwe basis opgestart, ik weet beter dan wie ook welke weg er moet worden afgelegd en dit meestal met vallen en opstaan. Het is pas na een 8 à 10 jaar dat met dergelijke opgestarte bomen een proportioneel beeld van de boom zichtbaar wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s