Workshop van woensdag 20 juni 2019 -1.

Vanaf het ogenblik dat projectbomen zonder draad staan in eender welke fase is de groei daaropvolgend zeer belangrijk. Een goede voeding samen met een sterke nazomergroei zijn voor de projecten nodig om succesvol verder te bouwen in het najaar.

Een mooi voorbeeld is deze Acer palmatum die vanaf containerplant is opgestart en zonder wortelvoet was, zonder goed geplaatste takken …. Nu is het een natuurlijk ogende boom perfect door zijn imperfectie.

Een Azalea opgestart vanaf ruwe containerplant. Voorbeelden dat bij ons met veel verschillende soorten ruw materiaal wordt begonnen. Vanaf deze fase kan iedere liefhebber de weg inslaan naar zeer goede bonsai of tentoonstellingsniveau ofwel gewoon verder doen met snoei, groei, uitdunnen… Veel te weinig liefhebbers gaan uiteindelijk door met hun bomen naar de ultieme perfectie. Vanaf deze fase beginnen kan ook en dan is de weg naar bonsai op hoog niveau dichter bij, denk daar eens goed over na.

Buxus opgebouwd vanaf ruwe yamadori heeft nu zijn 1ste rijping. Nu wordt de eerste selectie met uitdunnen gemaakt. De eerste bewerkingen zijn de gemakkelijkste. Daarna komt de kunst van het schoon snoeien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: