“Kei Bonsai Kai”.

Een nieuw werkjaar is begonnen en volgens aloude gewoonte bespreken we tijdens onze vergaderingen de meegebrachte bomen.

Ondanks de warme zomer hebben de meeste bomen, op wat bladschade na, een mooie ontwikkeling meegemaakt. Dankzij al de tips; soms details over standplaats, voeding, water geven, groen onderhoud , krachtgroei, afremmen, veel licht toelaten of soms afschermen van té hevige zon …. zien we een duidelijke verbetering bij al diegenen die het begrepen hebben. Toch zijn er nog velen die zich laten beïnvloeden door minder bruikbare informatie. Er zijn er nog die zich laten verleiden door enkel schoonheid, deze hebben een minder goed seizoen achter de rug. Nogmaals bomen moeten niet mooi gepresenteerd staan, dit is meegenomen maar de hoofdzaak en prioriteit is ze plaatsen in een goed groeiklimaat.

Op de komende vergadering gaan we terug boombesprekingen doen en vooral terug op de gezondheid letten, pas daarna op esthetiek.

Iedereen kan 1 tot maximum 3 bomen, die op de cursussen zijn opgevolgd, ter bespreking aanbieden. Voor wie geen gebruik wil maken van dit gratis advies, dit is deze keer niet verplicht, maar het zijn die mensen die iets meebrengen die voor een interessante vergadering zorgen.

Een deel van de vergadering gaat kort over display, ook hier diegenen die een opstelling maken zorgen voor een interessante vergadering. Ook dit is leren en het net een beetje meer geven dan boom, tafel, accent, jitta en eventueel “scroll” (rolbeeld). Het zijn die samenbrengen, proporties en afstanden die een goede opstelling maken, bespreken.

Een derde deel van de vergadering stel ikzelf samen. Er worden een ruime variatie aan bomen uit de collectie en projecten, zowel opgestart als rij^, besproken. Dit is de leerstof voor de goed gevorderden maar de beginners kunnen meeluisteren en oppikken wat ze begrijpen. We zijn dat als bonsai groep verplicht om alle niveau’s op iedere vergadering hun deel te geven.

Iedereen kent ondertussen mijn werkwijze, ik vorm geen Bonsai maar de eigenaars van deze Bonsai.

Uit respect voor de actievelingen van de K.B.K. ploeg die alles klaar zetten en opruimen, weten we graag op voorhand met hoeveel we zullen zijn, dan staat uw stoel klaar.

Enkele beelden van vorige vergaderingen.

ZONDAG 27 OKTOBER “Kei Bonsai Kai” vergadering van 9u30 – 12u30.

Tot 14u nog even nakaarten voor wie dat wenst tijdens de lunch (zelf lunchpakket mee te brengen).

Vergadering voor leerlingen van Danny Use, inschrijven per mail: ginkgo1@telenet.be

Iedereen kan 1 boom en maximum 3 bomen meebrengen ter bespreking.

Kandidaten gevraagd voor opmaak van Tokonoma’s met eigen bomen.

Jeroen, Tom Ha., Pieter VL., David R (Tok opstelling), Brecht V., Lieven Bl., Stijn Str., Ferre, Dennis F., Nico, Marnic DT., Johnny DV., Kenny Pl (onder voorbehoud), Rudy VDW., Patrick DWa., Dieter VDG., Bart dH., Nick DG., Gonda, Jurgen VCr *2, Jan v Ha., Stijn VH.,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s