Workshop – zaterdag 28.09.2019 – 3.

Een eerste bedradingsles is altijd veel uitleg en veel technische voorbeelden tonen. Hier gaat het puur om één techniek, het bedraden, snel leren. De deelnemers lopen al snel ver voor hun kunnen vooruit. Ik hou ze zoveel mogelijk “down to earth” en “to the point”. Oefenen, oefenen, oefenen en soms af en toe wat oefenen.

Dit is slechts het tweede seizoen dat deze appelboom als project wordt opgevolgd en het verschil tussen het massaproduct voorheen en de éénling nu is reeds duidelijk. Begin al maar te sparen voor de eindpot.

In vele Europese landen ligt de standaard anders dan bij ons. Dit is een klant / leerling uit Duitsland waar het grotendeels de gewoonte is dat de liefhebbers hun bomen kopen die ze graag zien en vanaf daar ze verder laten opvolgen. Deze Pinus mugo en Pinus sylvestris zijn op onze kwekerij gevormd en tot eerste rijping doorgekweekt. Peter komt nu 2 maal per jaar voor de verdere opbouw onder begeleiding, net zoals met zijn andere bomen uit zijn collectie. Peter komt reeds 20 jaar naar onze kwekerij.

Net geen jaar na de eerste vormgeving en net geen jaar in training. Deze boom is gemaakt met 3 eindbeelden van telkens een goede literati. Tot zolang de eigenaar er nog niet klaar voor is onderhouden we en bouwen we verder met alles dat er op staat. De startplant wordt steeds beter maar vroeg of laat zal er moeten beslist worden.

Prunus “weeping” stijl, 1 jaar in opbouw.

Eik project na 2de jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s