Workshop van vrijdag 18 oktober – 1.

Het blijft nog altijd, na 40 jaar en met evenveel motivatie, dat iedere beginner zijn/haar goede opstart en begeleiding krijgt.

Pas na de 1ste vormgeving kunnen we met het opgestart materiaal een opvolg- en verder opbouwschema maken.

Zij die volhouden kunnen resultaten tonen. Iedereen die bij ons begint wordt bijgestuurd in startplantenkeuze en telkens, naargelang hun eigen wensen, geadviseerd bij een nieuwe aanschaf.

Iedereen die het drie jaar volhoud zijn blijvers en begrijpen reeds goed waar het om gaat.

De lat leggen we hoog, zeer hoog. Dit is het einde van een opbouwproject vanaf ruwe klomp tot wat het nu is. De boom groeit na al die opbouwtechnieken nu te traag en maakt zelfs zaden aan. Dat wil zeggen we halen het niet om in deze fase nog verder te bouwen. Enkele belangrijke punten zoals “taper” en takvariatie hebben hun gewenst resultaat niet gehaald. Dit is omdat onze eisen hoger liggen en we bekijken het positief dan hebben we een zeer goede startplant gekweekt en gaan vanaf hier een nieuwe projectfase opstarten. De boom wordt nog verpot in een trainingsbak. Prima startmateriaal.

Ook dit is niet ons proefstuk bij K.B.K., velen zijn hier al voorafgegaan. Patrick die toch wel goed bezig is met zijn collectie hoefde weinig overtuiging en gaat vol vertrouwen mee in deze volgende fase.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s