Workshop van vrijdag 18 oktober – 5.

Dat er onder onze KBK’ers ook high class bonsai beoefenaars zitten maakt het juist dat “Kei Bonsai Kai” “all round” is.

Dit nieuwe project zal enkel om het dode hout op te kuisen ongeveer een 30-tal uur in beslag nemen.

Om dergelijke bomen goed onder begeleiding te houden tijdens dit ganse proces hebben we een speciale service zodat je geen 7 à 8 workshops moet boeken om iets te doen waar je maar af en toe een beetje bijgestuurd moet worden en toch dat de ondersteuning er is. Wordt zeker vervolgd.

Vele KBK’ers starten met massaproducten en vormen en bouwen ze door tot kleine éénlingen. Ook hier tellen we om het gewenste resultaat te bekomen nog vele jaren onderhoudstraining alvorens we het massaal gekweekt product onherkenbaar tot kleine oude solitair boom hebben getransformeerd.

Het feit dat onze mensen reeds begrijpen dat dit de doelstelling is, vergemakkelijkt het om met een paar zinnen uit te leggen wat nu de volgende stappen zijn.Zelfs voor deze boompjes geldt er een rijping die nodig is om verder te gaan.

Het gevaar voor iedere Japanse Pinus, teveel water, we stellen het nu vast en het zijn de zichtbare verschijnselen van het gietwerk in juni – juli – augustus – september. Dar ze nu dagelijks in de regen staan is niet belangrijk. Het zijn de zomertemperaturen en de ongecontroleerde (te overvloedige) watergift.

Pinus sylvestris. De eerste resultaten van karaktertakken opbouw. Voor velen is dit nog een onbekend onderdeel van iedere oude mooie bonsai, dat pas in een later rijpingsfase een voorname rol in het totaalbeeld is.

Dit wordt een boom later met een ziel door deze bizarre oude gefixeerde takken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: