Workshop van zaterdag 19 oktober 2019 – 4.

Een opgestarte Acer p. Snakeskin; terug veel nieuwe projecten die in omloop komen. Belangrijk is dat de oude projecten, van een 10-tal jaar geleden, nu worden afgewerkt. Van de grote hoeveelheid bomen die worden opgestart op onze workshops halen meer dan de helft bij ons hun beeld als oude bonsai. Dat wil zeggen dat het grootste gedeelte starters met hun bomen blijven laten opvolgen en laten ontwikkelen.

De vele jaren die bomen nodig hebben om tot “rijpingen” te komen en het werk dat tussendoor toch nodig is, gaat niet echt spectaculair voorruit. Eens we over het punt komen dat lang in de pot zichtbaar wordt, zijn deze projecten ineens zeer goed startmateriaal.

Om geen tijd te verliezen tijdens de workshops is het aan te raden om alle bomen waar reeds 1 maal dode hout en de sapbanen zijn opgekuist, deze opnieuw heropgekuist en behandeld met jin product aan te leveren. Ook de amateuristische en meestal niet goed werkende bedradingen worden volledig weggehaald zodat we met een nieuwe lei kunnen beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s