Workshop van donderdag 24 oktober – 1.

Acer buergerianum.

Een veel gestelde vraag is: “hoelang duurt zo een project?”. Afhankelijk hoe goed het resultaat moet zijn duurt het zolang het duurt. Soms met vallen en opstaan, maar ook heel vaak probleemloos. Projecten zijn vooral bedoeld om ervaring op te doen. het uiteindelijke resultaat doet ook het ganse traject vergeten. Projecten zijn zeer goed voor liefhebbers die hun tijd willen nemen.

Dit is een bonsai die bij ons het ganse traject, vanaf startplant met kale stam en enkele scheuten, heeft afgelegd. Begonnen met een stam van ongeveer 25 jaar oud en heeft een opbouwperiode van ongeveer 15 jaar.

Acer palmatum Deshojo.

Iedere mooie Esdoorn is soms ooit opgestart door de eerste eigenaar en wordt soms door de 2de of 3de eigenaar echt een goede bonsai. Zelfs materiaal zoals deze Acer p. Deshojo kan binnen de 5 jaar tot een bonsai opgekweekt worden.

Acer palmatum.

Opgestart ongeveer 25 jaar geleden vanaf startplant met lelijke wortelvoet en zonder takken. Nu kunnen we de laatste takken bijbedraden en kan ook deze Esdoorn als bonsai onderhouden worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s