Workshop van zaterdag 23 november 2019 – 2.

Iedere goede bonsai die dicht bij zijn geloofwaardig beeld als echte boom komt, wordt bij ons nauwlettend opgevolgd. Vooral omdat dit het punt is dat het gemakkelijk lijkt, het uitdunnen en verder uitbouwen van een mooie kruin vraagt veel kennis van zaken, concentratie tijdens de snoei en tijd. Op dit boompje werd 4 uur gesnoeid en uitgedund.

Het lijkt nu nog op een jong opgestart Acer groepje terwijl dit al meer dan 15 jaar samen in pot zit. De jonge uitstraling gaat nu snel weg groeien en wordt overgenomen door een grijze ouder lijkende schorskleur, kortere en ouder lijkende vertakkingen en een opgroeiende wortelvoet die” lang in pot” samen met de wortelbasis verder oud ontwikkeld.

Bij iedere bedrading wordt er per boom advies gegeven hoe en waar de draad goed moet aansluiten of waar het net niet moet aansluiten. Bonsai doorvormen vergt een aangepaste bedrading.

Bij bepaalde bomen in hun opbouwfase komen er periodes dat het uit te voeren werk minimaal is, maar toch zijn er details die beter wel gebeuren. Deze boom zit nu in de overgang van bijna volwassen uiterlijk naar eerste oude karakters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s