Workshop van zaterdag 28 december 2019 – 2.

Deze Europese veld Esdoorn of Acer campestre is een startplant die wij 24 jaar geleden vanaf jonge startplant hebben opgekweekt. Met de huidige stamdikte en voldoende lage takken en hoofdtakken kunnen we nu de Europese versie van een stoere boom in open veld nabootsen. Bonsaicollecties met de nodige variatie in soorten zijn in het geheel altijd mooi, vooral in de herfst.

Projecten met jongere bomen opstarten, ik kan dit aanraden aan iedere liefhebber, maar wel als je het andere werk van bomen opbouwen en onderhouden ook reeds doet. Iemand die enkel hiermee start en daarop moet wachten zal veel geduld moeten hebben zonder daaraan veel bezigheid en voldoening terug te krijgen. Pieter neemt dit erbij tussendoor en hoeft dus niet te wachten om verder te kunnen met zijn hobby.

Projecten met goed materiaal, deze soort is al wat zeldzamer om er aparte vormen en goed ontwikkelde bomen in te vinden. Daarom is een project in houten kist goed om met een goede wortelvoet naar meer stamdikte en kruinvolume te kweken. Een ideale investering als je dit kan uithouden tot de kist aan het wegrotten is. Waarom we kisten nemen en welk hout we daarvoor gebruiken is wel belangrijk voor het project en kan je altijd navragen voor opstart. Maak vooral geen vergissingen met niet ademend hout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s