Workshop van zaterdag 28 december 2019 – Prunus.

Prunus mahaleb.

Met goede bomen beginnen is de sleutel tot een succesvolle opbouw met telkens een nog beter resultaat. Hier moet ik geen uitleg aan geven, zelfs de zaagwonden laten we rotten en toch is het reeds mooi om naar te kijken.

Prunus mume.

Japanse Abrikoos die zal gevormd worden in zijn karakteristieke groeistijl. Ook dit is bonsai maar dan breder bekeken. Deze boom wordt nog verder bedraad, gevormd en verpot. Bloemknoppen staan op openbloeien. Wie bloeiende prunussen wil zien in verschillende soorten en vormen, het is voor de komende weken, ze staan reeds kleur tonend.

Malus – Sierappel.

Deze appelboom (sierappel) is gevormd in een aparte stijl. Dit kan een volwassen en volgroeide laagstam fruitboom voorstellen.

Wij proberen zoveel mogelijk het idee van de oude bonsaistijlen, die vroeger in Japan meer voorkwamen en nu nog enkel in oude collecties en musea te zien zijn, te vormen. Bij ons vind je nog bomen in de varia oude stijlen, we vormen er nog steeds nieuw en ze worden zo opgevolgd. Wij doen ook de klassieke en moderne vormen die bonsai niet saai en ééntonig maken. Wandel even rond in onze serres en bekijk de varia aan buitengewone vormen en soorten. Onze bonsai worden niet gemaakt om een kopie te zijn maar om uiteindelijk uniek te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s