Workshop van vrijdag 3 januari 2020 – 1.

Herfst en winteraccenten maken op maat van je bomen en in meerdere combinaties en seizoenen bruikbaar. Hier een mix van Ulmus procera (voor herfstkleur), Rhododendron saotome (groenblijvende dwerg var. met kleine bladeren), nandina pumilia (dwerg var en groenblijvend), cotoneaster microphylla (voor bessen en herfstkleur). Dit alles op een slab van Ian Baillei. Dit zijn accenten om bij karakterbomen en natuurlijke bomen te plaatsen. Dit zou bij iedere boom op de Ten passen, maar Dieter heeft een combi voor deze accent. Simpel en mooi.

Een ander voorbeeld voor meerdere seizoenen bruikbaar. Dit exemplaar moet wel nog met mekaar vergroeien om de natuurlijke en wilde omgeving te tonen. Saotome, Procera, cotoneaster, geranium, Lonicera. Door lente en zomerbloeiers toe te voegen zal dit in meerdere seizoenen bruikbaar zijn. Hier is door tom gewerkt op een slab van Jan Culek.

Tijdens de winter worden alle loofbomen teruggesnoeid om in het voorjaar op de juiste knoppen groei te stimuleren.

Ook grotere projecten is terugsnoeien en achterliggende knoppen stimuleren een constant herhaald werk tot er uiteindelijk voldoende bruikbaar materiaal voorhanden is. Wij produceren zo jaarlijks een klein honderd startplanten. Eens ze klaar zijn om te vormen zijn ze dan meestal zeer gewild. Ook hier is af en toe het bruikbare reeds interessant toevoegen zeer hard nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s