Workshop van vrijdag 3 januari 2020 – 2.

Primaire en secundaire takken zijn reeds stevig opgebouwd. Nu naar de volgende fase, hoe langer je een project laat duren des te beter het eind resultaat zal zijn.

Losse elegante vormen laten oud worden en lang in de pot laten staan om bij aanvang van de trage groei te beginnen aan enkele reeksen fijne vertakkingen. Dit is op langere termijn het streefdoel bij deze bomen.

Juniperus parsonii. Deze boom zal ongeveer midden zomer klaar zijn voor een eerste vormgeving. Ook deze soort hoort bij de categorie van “velen zijn er al aan begonnen maar enkelen halen het gewenste niveau” Op deze bomen worden de technische en botanische beter onderlegde bonsaïsten gemaakt. Ook hiervan staan vele voorbeelden in onze Gallerij.

De startplant is er volledig klaar voor, nu de eigenaar nog op hetzelfde niveau krijgen en we kunnen succesvol verder. Ook deze soort hoort bij de bomen waar de eigenaars veel en goed onderlegd moeten zijn. Ook hier hebben velen het al geprobeerd maar eens je boom er klaar voor is moet het goed gebeuren, je krijgt om de 2 jaar 1 kans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s