Winterbloeiers, evolutie bomen & winterdisplay.

De winterbloeiers zijn door de zachte winter iets vroeger en we moeten dan opletten na de bloei. Deze beginnen dan snel knoppen en groei te vertonen maar het kan nog wat vriezen.

Het wordt door onze leerlingen te weinig gedaan; het bestuderen van mooie bomen en hun evolutie.

Twintig jaar geleden kende iedere KBK’er al mijn bomen en hun afkomst, ontwikkeling en volgden ze van kortbij de werkzaamheden aan de bomen. Wij bieden een ganse educatieve showroom aan die projecten toont en hun opvolging tot volwassen bonsai. We hebben een groot aanbod aan bomen in alle soorten en van alle niveaus die in eigen beheer hier gemaakt en onderhouden worden en zo tot unieke bomen worden gebracht. Het is geen geheim meer dat de meest of bijna al onze bomen steeds naar ergens in Europa tot zelfs naar Azië verkocht worden. Iedereen kan ondertussen genieten van deze ontwikkelingen die we vroeger totaal afschermden van het publiek. We hebben nu zelfs een permanente display ruimte waar regelmatig gewisseld wordt om met de bomen op hun mooist te werken aan de presentatie (display).

Prunus mume, bunjin, weeping style. Oude Japanse scroll met herfst – winter tafereel, watersteen volledig natuurlijk uit één stuk.

Prunus weeping style. Antiek tokoname pot, oude scroll donkere maan, oude worteltafel van Saburo Kato, theehuis is er om proportionele weergave.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s