Winter display.

Ilex serrata windswept. Dit is een stijl of vorm die deze soort in een winderige omgeving perfect natuurlijk nabootst. Dus geen “bonsaiboompje vorm” maar puur natuur en echt. Dit kan je voelen. Oude “tokoname” pot, tafelcontrast pot/tafel, meerdere seizoenen accent; het gras en de wilde planten onder de struiken, rechthoekige fijne tafel onder accent, scroll is antiek Japans winter vogel op prunustak.

Om in onze winterdisplay niet enkel bloeiers en fruitdragende kale bomen te plaatsen, wordt afgewisseld met een oude jeneverbes. De tafel is op maat gemaakt voor deze boom door David (DR Bonsai tafels). Een oude rijpe jeneverbes met variabele karakters. Pot van Luboš, accent op dai; een fragment van een berg met meerdere watervallen. Antiek Japanse scroll met prunustakken één met een richting die meegaat met de onderste tak van de boom en een andere die, zoals bij de boom, toch nog naar het licht toe groeit. Hiermee kunnen we de scroll/boom, als zelfs accent, zowel links als rechts gebruiken.

Prunus mume met getorste holle stam in de mid-size maat met goede vertakte kruin, oude schors en vallende tak. Dit boompje heeft alles wat we van hoge kwaliteit verwachten, een zeer mooie seizoensboom die buiten zijn bloeiperiode ook nog als mooie boom kan geapprecieerd worden. De pot tokoname, groenblijvende accent in hand made pot op dunne jita.

Het zou zonde zijn als je bij ieder bezoek vanaf nu onze displayruimte overslaat. Deze wordt, afhankelijk van de snelle wijzigingen, steeds veranderd. bv in het voorjaar bij het uitlopen van de Esdoorns gaan we deze pas na het nijpen en enkel voor één dag in display zetten, zodat het natuurlijke licht dan voor de bomen alles van groei bepaald. Dus let op met loofbomen in verfijnde ontwikkeling op voorjaarstentoonstellingen waar onvoldoende daglicht binnen komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s