Workshop van vrijdag 3 januari 2020 – 4.

Aan alle onze vaste beginners die van plan zijn om te blijven workshops volgen. Een eerste bedradingsles, de frequentie waarmee er best onder dezelfde begeleiding doorgegaan wordt zal uiteindelijk de kwaliteiten van de deelnemers bepalen. Alle opgestarte bomen zijn na 1 jaar klaar om door te vormen en meestal zijn de eigenaars nog niet klaar. Werk hieraan is mijn advies want de tijd gaat snel en het vraagt de juiste oefening om het in de vingers te krijgen.

Het juiste karakter van deze soort begint op de stam (getorste stam). Het juiste ritme in de takken en nu de eerste toevoegingen waar we eindeloos mee kunnen doorgaan.

Het begin van een mooie bonsai zo eenvoudig is het. Je kiest goed materiaal en volgt wat de boom aangeeft en binnen enkele jaren BAM.

Ook dit zal op zeer korte tijd, zelfs na één groeiseizoen, al toonbaar zijn. Het verpotten binnen enkele maanden houd enkel in dat we naar de goede hoek met de juiste grondmix en in een aangepaste trainingpot werken.

Zelfde soort als vorige twee, maar hier draait alles rond het dode hout en de holle stam, deze kwaliteiten zullen bij het verpotten worden benadrukt. Het loof en de takken zijn nog niet zover ontwikkeld, maar dit zal binnen het jaar wel een groot verschil geven.

BELANGRIJKE TIP. Een boom vormen met draad is niet moeilijk, deze gevormde boom ziet er mooi uit maar deze bedrading is er één die in de toekomst deze boom geen stap hoger zal brengen. LEER DE STAPPEN en de juiste aangepaste technieken DIE de BOMEN NODIG HEBBEN.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s