Workshop van maandag 6 januari 2020 – 2.

perovskia persica

Er werd 25 à 30 jaar geleden ook al begonnen met soorten die niet alledaags voorkomen. Dit brengt wel het probleem kennis en techniek die voor deze soorten moest worden uitgeprobeerd. Uiteindelijk is er ook hier voldoende ervaring opgedaan en wat iedere goede startplant nodig heeft is hier op deze plant aanwezig; nl karakter en dikke karaktertakken.

En nu we uiteindelijk deze boom kunnen een finale vorm geven is het nogmaals belangrijk te tonen welke bedrading hier in dit geval het beste werkt en vooral waarom zodat de eigenaar rekening kan houden met het vervolg.

Een Bunjin in wording met nog enkele takken in reserve. Het grote verschil buiten vroeger is dat we nu alle deelnemers aansporen om de belangrijkste bewerkingen hier onder begeleiding te doen. We nemen ook voldoende tijd om een toekomstanalyse te maken van de eventuele mogelijkheden. Dit werkt omdat er kan worden nagedacht over wat voor de boom de beste weg is in plaats van wat de eigenaar het liefst zou willen. Bij deze boom is het doorvormen met een beperkte maar doelgerichte bedrading. Deze boom is klaar om zijn wortelkluit te verkleinen en naar een aangepaste pot te gaan, zowel voor de vorm als voor de tragere groei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s