Workshop van maandag 6 januari 2020 – 3.

Beginners met hun eerste vormresultaten zijn altijd tevreden. Deze vormgevingen zijn enkel een paar maanden (8 à 9) dat de gewenste vorm iets meer in fixatie komt. Op onze workshops toon ik vaak hoe we takken creëren over gans de boom, maar hoe je vormt toon ik maar op één tak. Regelmatig wordt dit voorgedaan en getoond maar uiteindelijk moet de eigenaar zijn eigen vorm gaan schilderen met het groen. In het begin toont dit wat slordig, na vele tips wat er kan en wat er niet kan, leer je keurig met groen omgaan. Bij de meeste liefhebbers is dit het begin waar ze reeds vanaf de start naar streven. Je kan dit perfect doen op alle bomen of startplanten die hier klaar voor zijn. Het is dan vooral de sterkte en hoeveelheid va, de laatste generatie vertakkingen die er moet voor zorgen dat alles aanwezig is. Ook hier merk je al snel hoe meer je zoiets zelf doet hoe beter het resultaat wordt. Maak ook geen verkeerde inschatting met de tijd die nodig is om een boom een propere mooie groenplaatsing te doen. Het allerbelangrijkste is als je zelf de vormgeving doet, merk je iedere bedradingsfout sneller op omdat deze bedrading niet werkt. Ook dit kan onder begeleiding met de nodige uitleg gebeuren.

Groenblijvende loofbomen, zoals deze vuurdoorn, hebben stugge, harde en snel breekbare takken. Door gecontroleerde kleine breuken in de takken te maken krijgen deze toch nog de nodige karakters.

Bericht aan alle deelnemers: Een aangepaste bedrading en vooral met goede kwaliteitsdraad die het werk kunnen ondersteunen is belangrijk. Door met slechte draad te werken moet men met té veel en té dikke draad werken om meestal zelfs dan nog niet de gewenste werking te hebben en mooie karaktertakken te kunnen vormen. Werken met slechte en te slappe draad is dus gewoon tijdverlies en kan de boom niet opwaarderen. Goedkoop is niet altijd beter koop en in het geval van de draad geld in ’t water gooien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: