Workshop van zaterdag 11 januari 2020 – 2.

Ons startplanten assortiment voor beginners is groot, we krijgen de laatste maanden zeer veel nieuwe mensen binnen. Zoals Kenny die nu een paar workshops gevolgd heeft en we zien de techniek die hij reeds beheerst, dan kan het op korte tijd om iemand goed op te starten. Het zijn meestal de deelnemers die enkel met mijn informatie werken die het minst twijfelen of verward zijn. Alle paden zijn goed, maar je kan maar één pad gelijkertijd bewandelen. Een keurige bedrading op 3 lessen en een simpele karakterboom maken met een plantje.

Dit is een andere vorm van Larix, de vrij open groeiende boom in een matig klimaat. Ook Rob is nu mee met het betere bedradingswerk. Ook dit is een boom die tegen het voorjaar klaar staat om op te onderhouden.

De leden die zich specialiseren in de kleine maten zoeken hun startmateriaal dan meestal in ons reeds licht voorbereid materiaal. Deze Chu Hin of misschien Kifu maat heeft reeds dikke hoofdtakken en dat is voor een startplant vele jaren vooruit. Een aparte en zeker geen klassieke vorm.

De 2de fase, deze boom wordt voor de eerste maal doorgevormd, alle takken nog eens herbedraad, dit is een snel breekbare soort en ook hier een pluim voor de goede bedrading. Steeds opnieuw voor tonen bij de eerste ronde en iedereen die meekijkt en volgt, het werpt nu zijn vruchten af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s