Workshop van vrijdag 24 januari 2020 – 2.

Eén van de typische wensen bij beginners: “ik zou graag een bos maken”. Als we zeggen dat hier wel honderd bossen te koop staan, tussen pas opgestart en zeer rijp, willen beginners dat toch zelf doen. Dit is een goede instelling maar wij weten dat hier vele handen nodig zijn en een goede kennis van voorbereiding Voor de kostprijs moet je het niet doen, aantal bomen, pot, aarde, prijs workshop en kleine materialen komen meestal ongeveer op de prijs uit van reeds door ons gemaakte bossen. Met het op workshop te doen beleef en zie je wel hoe het in zijn werk gaat en krijg je je de nodige info en basisregels. Ik moet de tijd per deelnemer zo goed mogelijk verdelen zodat iedereen de nodige aandacht krijgt, dus hier een bosje maken, daar een boompje vormen, ginder iemand zijn loofboom uitsnoeien… leggen veel druk op mijn schouders en zijn telkens 4 intensieve uren zonder pauze. Geloof mij na iedere workshop ben ik uitgeteld maar toch blijf ik genieten als ik enkele jaren later de resultaten mag doorvormen.

Dieter 2, ja we hebben Dieter 1 en Dieter 2 en beiden horen ze bij de meer gemotiveerden van de laatste lichting, werkt enkel met mijn bijstand en advies als het nodig is. Bedrading wordt stilaan OK, inzicht groeit, techniek en handeling verbeterd bij iedere bewerking. Dus deze sabina restyling verdeeld Dieter over het aantal workshops die ervoor nodig zijn. Leergierig en op hetzelfde pad blijven ook bij de dag workshop van Ryan Neil neemt hij deel. En ook hiervoor luisterde hij naar de info dat Ryan’s werkwijze en filosofie naast onze werkwijze loopt. Deze boom wordt vervolgd.

Als beginner leer je keurig bedraden en reeds vormen naar eigen kunnen en werken met je eigen bedrading. Het eerste jaar zoveel mogelijk jonge, goedkope planten vormen. Terwijl dit je latere startplanten kunnen worden. Eens de eigenaar en boom voldoende ontwikkeld zijn en dit gaat hier vrij snel, ongeveer na één à twee jaar kunnen we aan het beter bonsaiwerk beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s