Workshop van vrijdag 24 januari 2020 (4) & Juniperus starters & Prunus.

Deze Taxus is reeds enkele jaren in opbouw na voor snoeien en wachten, terug een eerste vormgeving en wachten en nu is onze goed voorbereide startplant klaar met goede dikke takken. Zo moet een goede startplant zijn, sterk en met veel groeikracht en alles aanwezig. Dit moet je kweken op enkele jaren.

Wij bieden voor het ogenblik startplanten aan zoals deze Engelse veldiep die zo een ongeveer 24 jaar bij ons in opkweek zijn. Materiaal zoals deze boom hebben we dan een drietal jaar geleden voorbereid op een eerste bonsai pot en grondige wortel snoei. Een nieuwe top (tapper) (trekker) moet nu voor een goed verloop van tapsheid zorgen. Dit zal enkele jaren duren als de trekker voldoende zijn werk mag doen. Ook de takontwikkeling wordt nu door een eerste bedrading geordend. Afhankelijk van de beslissing van iedere eigenaar, die we meerdere opties geven van verder verloop van een project, leggen we per optie uit de duur of tijd ervoor nodig en wat je er dan kan van verwachten. Dit is mensen begeleiden in hun Bonsaihobby om succesvol en met veel voldoening steeds mooiere bomen zelf te creëren.

Juniperus starters.

Het wordt bij ons weinig gedaan terwijl we waarschijnlijk de meeste Juniperus startplanten in huis hebben van gans Europa. Dit is gewoon een startplant van op de kweekparken, je moet er enkel maar in zoeken.

We hebben Juniperus starters vanaf 35€. Een startplant zoals dit materiaal is 175€ en alles daartussen hebben we in voorraad. Je startplanten zelf leren zoeken om dan ook proberen te creëren wat je er in gezien hebt bij aanschaf hoort bij het zelfstandig bonsai beoefenen.

Prunus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s