Prunus cerasifera & Workshop van vrijdag 7 februari 2020 – 1.

Prunus cerasifera 1585€.

Prunus cerasifera 1585€.

Workshop.

“Kei Bonsai Kai” op zijn best. Patrick heeft al succesvol enkele projecten naar hoogwaardig tentoonstellingsniveau gebracht maar is ondertussen nog altijd nieuwe aan het verder opbouwen. Dit is een opgestarte klomp van drie jaar geleden vanaf ruwe, grote, tuinplant die nu klaar is voor eerste opbouw. We gaan hier niet voor één van de traditionele stijlen, maar voor een “Natural Grown” image.

Dit bosje is een jaar geleden samengesteld en dan één zomer goed laten ontwikkelen. Eén boom haalde het niet. Na het inplanten van een nieuw exemplaar werd de eerste basis snoei bij iedere afzonderlijke boom gedaan. Nu worden nog details zoals jin en shari toegevoegd. Vanaf komend voorjaar, mid zomer en vroeg najaar komen nog drie onderhoudsbeurten die thuis kunnen worden opgevolg.

Dit is een Juniperus rigida die 20 jaar geleden is aangeschaft maar nooit echt goed is opgevolgd en is daarom niet geworden wat het hoort te zijn. Opnieuw opstarten kan, de boom is vitaal genoeg, maar enkel met de juiste handelingen en juiste techniek is resultaat verzekerd. Nogmaals, de eigenaars die zelf hun rigida’s opbouwen en onderhouden beoefenen de bonsaikunst op het allerhoogste niveau. Het is bij deze soort altijd interessant om een reeds goed ontwikkeld exemplaar aan te kopen en vanaf dat stadium verder te bouwen. Iedereen die de ervaring heeft op andere naaldjuniperussen, zoals bv squamata of oxicedrus of communis, heeft hierbij alle voordeel. Het valt wel heel goed op dat er weinigen zijn aan wie die kunde en vakmanschap, maar vooral de wil en geduld, om met deze soorten een mooie boom op te bouwen, is besteed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s