Workshop van vrijdag 7 februari 2020 – 2.

Ik adviseerde om het loof nog niet in detail te bedraden, groeikracht en eerste ontwikkeling brengt die boom sneller naar zijn doorvorming. We hebben dezelfde pot nog eens gebruikt , maar deze is niet het type pot voor het eindbeeld. Alles op zijn tijd en bij iedere stap mooi werk afleveren dat ook botanisch verantwoord is. Dieter je bent goed op weg om een succesvol “KBK” lid te worden. De helft van het succes om een toekomstige top boom te maken ligt bij het startmateriaal maar dit alleen is niet voldoende. Dieter nam de tijd van 12u workshop om zo zelfstandig mogelijk deze opbouw te beleven.

Het door bewerken van een Juniperus rots beplanting. De zeer goede groei en ontwikkeling laat ons nu toe om in deze fase al een eerste verrijpt beeld uit te plukken. Rudy beschikt over de nodige ervaring en is lang genoeg bezig om gedoseerd groei en pluk goed te verdelen.

Het uitdunnen van bomen is een belangrijk onderdeel van ouderdomskarakters toevoegen. Door snoei brengen we enerzijds jeugdige ontwikkeling en door de betere balans stam of stammen en groen (takken) krijgen we een oudere uitstraling. Waar ik vooral blijf op hameren is dat het silhouet vanzelf komt als de algemene opbouw tak per tak natuurlijk en karaktervol bij mekaar vloeit.

Enkele (pré) bonsai ….

Crataegus.
Prunus mume.
Larix.
Pinus thunbergii.
Ulmus minor.
Quercus.
Juniperus chinensis.
Pyracantha.
Acer p. Aragawa.
Tamarix.
Quercus suber.
Quercus robur.
Carpinus coreanum.
Hinoki cypres.
Juniperus sabina.
Olea.
Erica.
Prunus.
Prunus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s