Workshop van vrijdag 14 februari 2020 (3).

Takken opbouw en groenopbouw zijn toch wel iets anders dan vormgeving.

Iedere boom die wordt doorgevormd vraagt een aangepaste werkwijze afhankelijk van de vorige fixatie wordt hier naar oudere takken gekweekt. Het openmaken van accenttakken was hier prioriteit.

Beginners begeleiden naar een mooie en succesvolle hobby beleving is nog altijd belangrijk voor een goede verderzetting van een nieuwe bonsaigeneratie. Velen komen enkel proeven en anderen gaan ervoor. Afhankelijk wat de bedoeling is van de liefhebber probeer ik zowel technisch, botanisch maar ook artistiek en wat cultuur en geschiedenis te combineren tijdens de opvoeding van een bonsaibeoefenaar. Het verschil in de verschillende manieren merk je al snel aan de bomen en als je een praatje maakt met iemand. Dus Tim ga ervoor maat en zorg voor een goede regelmaat.

Einde eerste fase van het opbouwproject. De periode van startplant en de periode van ontwikkelen in houten kist kunnen we hier succesvol beëindigen. De mooie wortelvoet gaat terug onder de grond in de pot en een nieuwe fase van 3 à 5 jaar is de nieuwe uitdaging. Nu is het “natural grown” image die stap voor stap zal gekweekt worden.

Eén gedachte over “Workshop van vrijdag 14 februari 2020 (3).”

  1. Dag Danny,
    Nu die lork verpot is, wanneer kan ik starten met bemesting? Hoeveel weken zonder enige mest raad jij aan en start ik hevig of gradueel opbouwen of helemaal (nog) niet?

    Verder een zeer interessante blog! Zeer leerrijk en daar zal ook wel wat tijd in kruipen. Top, bedankt!
    Grts, Tim

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s