Workshop van zaterdag 15 februari 2020 (1).

Accentplanten en bijzetbomen begin je best te maken vanaf het begin van je bonsai ervaringen. Ook dit onderdeel is bij “Kei Bonsai Kai” belangrijk. Ouderdom en “lang in de pot” is best goed te zien, dus er tijdig aan beginnen is de boodschap. Dus ook dergelijke creaties moeten rijpen en dan er nog eens voor zorgen dat je in alle seizoenen wat keuze en variatie hebt. Bij iedere tentoonstellingsboom horen meerdere accenten. vele van onze leden hebben al een mooi assortiment.

Aan onze beginners, let nog eens op hoe goed voorbereid je naar een verpotting workshop komt. Informeer u goed voor een vlotter verloop tijdens de workshops.

Projecten in houten kisten opstarten, lange termijnprojecten zelfs ik doe het nog altijd voor mezelf, maar vele “K.B.K.’ers” bouwen zo aan hun ideale startplant. Bomen waarmee je na 15 jaar project kunt zeggen, dit was ooit mijn beginmateriaal en zelf opgebouwd “all the way”. Vergeet niet dat dergelijke projecten de eerste jaren 2 à 3, helemaal geen extra opbouw vragen, dit begint pas vanaf jaar 4.

Aan onze beginners, let nog eens op hoe goed voorbereid je naar een verpotting workshop komt. Informeer u goed voor een vlotter verloop tijdens de workshops.

Super goed startmateriaal, nogmaals in een project verder opbouwen, dat wil zeggen dat onze mensen hun grenzen verleggen in kwaliteitsbesef, maar nog altijd de spirit hoog houden van zelf bomen op te bouwen.

De groep beginners van 2 jaar geleden begint zich nu meer met een open kijk op de bonsaikunst verder te ontwikkelen. Dat wil zeggen dat er meer gewerkt wordt met bomen die andere karakters en vormen hebben. Deze Acer palmatum met toekomstige holle stam en natuurlijk gegroeide bezemvorm is nu als startplant al een eenling. Als we dit binnen een vijftal jaar in zijn oudere versie gaan zien zal dit een boompje zijn met een unieke vorm. Echte “K.B.K” bomen en ver weg van serie en standaard vormen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s