Vraag en antwoord, allerlei en klanten kunnen terug binnen na afspraak vanaf 11 mei.

Vraag en antwoord van dinsdag 21 april 2020 – deel 6.

Vraag: “Mijn vraag mag ik daar wat bladsnoei op de zelkova doen? Voor wat meer licht in de kruin te laten? Of effen nog wat laten doen? Staat nog in de serre en mag ik de sterke groei wat terug nemen?”

Antwoord: “Enkel de sterke groei terugnemen (de niet sterke nog niet terugnemen, enkel wat buiten het silhouet gegroeid is) en wat bladsnoei.”

Eik.

Vraag: “Goeie morgen Danny. Even een vraag over mijn eik.  Je hebt vorige week al een dergelijk geval besproken.  Ik vraag me af of  mijn eik daar ook voor in aanmerking komt, nu of binnenkort? Ik begrijp echter niet wat je bedoelt met “en de laatste 2 laat je staan”.  Kan je dat even nader verduidelijken?   Bedankt voor je raadgeving.”

Antwoord: “Beter nog helemaal niets aan doen. En als we er iets aan doen zal dat pas binnen enkele weken zijn. De besproken techniek is voor jouw boom niet van toepassing. Jouw boom is namelijk aan het aansterken en zit in de periode dat we daar nog even willen mee doorgaan. Jij moet nu leren omgaan met gedoseerd opbouwen, bij verzwakking even wachten om dan terug door te gaan. Een snoei zoals vorig besproken zou voor jouw Eik een zware aantasting zijn in zijn reserves. Mag al voeding hebben.”

Prunus mahaleb.

Vraag: “hallo dany vraagje over mahaleb  is volledig uitgebloeid en begint  goed te groeien hier en daar uitlopers van ongeveer 7 cm en krijgt nu ook voeding  moet er iets gebeuren alle nuttige tip.”

Antwoord: “Zou met snoeien nog een 3-tal weken wachten. Deze mag al goed voeding hebben, 2 tot 3 soeplepels verdeeld over de pot (grondoppervlak).”

Quercus.

Vraag:  “hier enkele fotos van eik groeit nu sterk met uitlopers van ongeveer  5 cm krijgt ook voeding  graag wat advies.”

Antwoord: “Te weinig voeding, ook een 3-tal soeplepels verdeeld over het grondoppervlak, zoals bij de Mahaleb. Binnen een maand moet dat (zeker met de juiste voeding) donkergroen staan van kleur en kan er tussen half en eind mei al serieus gesnoeid worden”.

“Opmerking: advies over voeding geldt enkel met de voeding die ik ken en gebruik en verkoop.”

Vraag zonder foto:  “heb 2 literaties in kleine eindpot vorig jaar verpot mos is verpulverd en droogt snel uit zeker met die droge oostenwind mag ik de tip volgen van u met een laagje keto en nieuw mos  of liever spagnum.”

Antwoord: “Sphagnum is ook goed voor de rest van de zomer en dit dan wel weghalen tegen eind augustus. Zorg vooral bij deze twee soorten, Cedrus en Juniperus, dat deze niet té nat blijven door de sphagnum. Neem een lage bak met kiezel of bims, plaats de platte potten daar in en laat ze daar in deze zomer doorwortelen dan  hoef je geen sphagnum te leggen en heb je een betere controle op de vochtigheid van de grond. Dan is opnieuw mos leggen met voeding eronder beter dan sphagnum en trek daar een net boven (over de ganse bak) zodat de potkluit halfschaduw tot schaduw krijgt. Dit is een techniek gebruikt voor kleine, lage bunjin potten.”

bedankt voor de leuke filmpjes die zeer interessant zijn en uw geduld om ons allemaal uitleg te verschaffen

Allerlei – te koop.

Wij hebben nog steeds een heel groot assortiment bonsai, pré-bonsai, yamadori en startplanten. Af en toe posten we een paar bomen.

Juniperus chinensis 175€.
Carpinus coreanum 595€
Acer palmatum
Fagus sylvatica 120€.
Ginkgo biloba.
Cedrus.
Fagus crenata.
Acer p. Aragawa.
Acer buergerianum.

Open op afspraak vanaf 11 mei.

Wij ontvangen terug klanten vanaf 11 mei.

Dit gaan we doen op een gestructureerde manier zodat uw en onze gezondheid en veiligheid maximaal beschermd blijft.

Wie kan er binnen in de zaak en hoe:

Wij doen enkel open na een telefonische afspraak tussen 10u en 19u. Wij blijven werken met een gesloten poort  en laten slechts 1 klant (of 1 koppel) tegelijkertijd binnen.

Klanten voor levend materiaal ( = bomen, startplanten, tuinplanten) kunnen een afspraak maken om binnen te komen omdat dat onze hoofdactiviteit is. Graag helpen wij deze klanten met uitleg en advies. Uw aankoopbezoek wordt beperkt in tijd tot maximum één uur.

Klanten voor potten vragen we hun eigen meter mee te brengen, de potten niet onnodig aan te raken en/of te verplaatsen. We vragen hen om niet in de bonsaiserres en tuinen rond te wandelen en hun bezoek te beperken tot de pottenserres en in tijd tot maximum 30 minuten.

Klanten voor droog materiaal (voeding, werkmateriaal, aarde); dat kan besteld worden per mail en na overschrijving en na afspraak opgehaald worden aan de poort.

Hygiëne:

Bij het binnenkomen vragen wij uw handen te ontsmetten, het product daarvoor staat klaar.

De kar wordt na iedere klant ontsmet met alcohol 70%.

Er is slechts één toilet en één wastafel beschikbaar, aangeduid met sticker: KLANT. Deze worden vóór en na elk bezoek ontsmet.

Wij vragen een afstand tussen ons en onze medewerkers van minimum 2 meter te respecteren.

Wij zijn voor afspraken bereikbaar:

0032 (0)475.69.76.90

Of

0032 (0)477.54.60.86

e-mail: ginkgo1@telenet.be

Eén gedachte over “Vraag en antwoord, allerlei en klanten kunnen terug binnen na afspraak vanaf 11 mei.”

  1. BONJOUR A VOUS; TRES heureux pour vous que cela ce passe bien et que vous puissiez progressivement reprendre votre activité mais pour nous en France ce sera pas possible a cause des frontières qui reste fermées en espérant venir tres vite vous voir
    cordialement: dominique

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s