Vraag en antwoord & Acer p. meerstam te koop.

Vraag en antwoord van dinsdag 28 april – deel 3.

Ik wil er toch nogmaals even de aandacht op vestigen dat de “vraag en antwoord” even goed gebaseerd is op wederzijds respect en vertrouwen. Ik doe dit graag voor mijn cursisten/klanten die hier met hun bomen in opvolging zijn en die op regelmatige basis workshops hebben geboekt om hun bomen te helpen opbouwen tot wat ze nu zijn

Bomen die ik nu terug zie verschijnen per mail met vragen, na 2 en 3 jaar (of langer) niet meer gezien te hebben, dus mensen die niet de moeite hebben genomen om naar workshops te komen de laatste jaren, moeten mij excuseren maar ik heb hier zelf ook nog duizenden bomen wachtende in onze serres en ga nu ook niet de moeite nemen om die ineens terug te helpen. Mijn tijd en energie zijn kostbaar voor mij.

Vraag: Moet of kan ik als iets doen aan mijn parsonni? Normaal zou hij verpot geweest zijn in maart. Dit is niet zijn staan plaats! Anders kwam de boom niet uit tussen het andere groen😉

Antwoord: “Ik zou er nog een week of drie mee wachten, tot als de groei echt puntig erop staat. Dan deze terugsnoeien naar open groeiend volume. Dit kan je bekijken hoe diep je moet terugsnoeien want het zal verschillend zijn tussen de top, het middelste en het onderste gedeelte. Heb je binnen 3 weken nog geen puntige groei, dan het snoeien uitstellen. Heel veel voeding”

Vraag: Sabina staat nog in de serre. Aan de Sabina iets doen of verder laten groeien krijgt vloeibare meststof.

Antwoord: “Heel veel vaste voeding erop, twee grote soeplepels op je pot goed verdeeld. Laat nog maar even sterk doorgroeien.”

Vraag: Tamarix staat nog in de serre. Moet er hier iets aan gebeuren? Mos op de stam laten of verwijderen?

Antwoord: “ Mos mag je laten. Nieuwe scheuten op de stam mogen weg. Alle andere nieuwe laat je maar de lucht in groeien, als deze tegen midden zomer afgehard zijn, kunnen deze worden bij bedraad. Met draadjes van 1mm en 1.5mm moet dat lukken. Doe dit niet té vroeg want dan zijn ze nog heel breekbaar.”

TE KOOP Acer palmatum meerstam.

Mooie Acer palmatum meerstam “rootconnected”, klaar voor platte pot. Hoogte: 90cm. Prijs nu: 1950€.

Acer palmatum UKON. Prijs nu: 1200€.

Acer palmatum klompstijl. Prijs: 895€.

Acer palmatum 3 stam. Prijs nu: 450€.

2 Acer palmatum driestam. Prijs: nu 650€ (stuk).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s