Vraag en antwoord van dinsdag 12 mei.

Vraag: Taxodium en Ulmus: Frees ik best al wat dieper in en plaats ik er vochtige sphagnum op om het proces te versnellen?

Antwoord: “Nee, laat maar gewoon rotten en niets doen”.

Vraag: “De acer deshojo heb ik de grootste groeischeuten gesnoeid en bladsnoei toegepast hoop dat ik genoeg blad gesnoeid heb. Ondertussen profiteer ik ervan om de bedrading weg te nemen. Begon hier en daar al wat in te groeien.”

Antwoord: “Goed bezig, nu wachten op een tweede groei. Dan voor de tweede maal voeding er op en snoei en bladsnoei herhalen.”

Vraag: “Mag ik ondertussen ook bladsnoei toepassen op mijn kleine acer palmatum en Deshojo. De eerste groei is aan het afharden en bij de palmatum  zie ik weinig groei meer, de trekkers lijken stilgevallen.”

Antwoord: “Ja geef maar een bladsnoei van 60% tot 70% (weg).”

Vraag: “Ik denk dat het beter is van mijn Acer Arakawa en shishigashira om geen vaste mest te geven enkel orplus en bladvoeding, zijn volgens mij nog te zwak voor korrelmest. Of mag ik van die traag werkend vaste voeding in pellets gebruiken uit die grote blikken dozen van bij jullie?”

Antwoord: “Inderdaad, die pellets dat mag.”

Vraag: “Hier en daar zie ik een bruin naaldje op de taxus. Is dit van de zon ?niet dat ik mij zorgen maak maar beter snel vragen dan niet vragen.”

Antwoord: “Heb je al een bewerking van nijpen of snoei gedaan? Anders is dit achtergebleven schade, naaldje gekrakt, niet erg, of misschien toch aangeraakt terwijl het loof nog té jong was. Hou hem in ieder geval meer uit de wind en uit de zon.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s