Vraag en antwoord & allerlei.

Vraag en antwoord van dinsdag 02.06.20.

“Eerst en vooral bedankt om te antwoorden op onze vragen!!!”

Vraag: “Quercus Faginea, de boom vertoond volgens mij een kleine groeistop, bladeren zijn volhard en hier en daar zitten trekkers die ik laat doen. Kan ik op een bepaald manier door bladsnoei de boom nog meer prikkelen? Staat merendeel van de dag volledig in de zon maar lijkt er tegen te kunnen of zie ik dat mis?”

Antwoord: “Alle bladeren middendoor knippen. Schoon op vorm hé.”

Vraag: “Pyracantha, Deze is uitgebloeid, verwijder ik zoveel % van de bloemen met het oog dat hij volgend jaar verpot wordt of laat ik alles zijn gang gaan?”

Antwoord: “Nu er toch geen tentoonstelling is, knip maar alle fruit weg. Er zal dan nog wel een groeistoot komen.”

Vraag: “Moerbei, Is hier thuis overgezet geweest naar een houten bak en had een zeer mooie wortelkluit. Omdat hij verpot is geweest ben ik nog niet te zot geweest met vaste voeding te geven waardoor hij nog iets minder donkergroen kleurt of mijn andere loofbomen of zie ik dit mis? De trekkers laat ik doen, mijn vraag is kan ik hierop een bladsnoei toepassen om binnen vertakking te stimuleren?”

Antwoord: “Alle blaadjes, dringend, middendoor knippen, behalve op de uiterste punten. Laat de groei staan en doe geen bladsnoei op de uiterste punten.”

Vraag: “Pinus sylvestere, de kaarsen zijn 3 tal weken terug geplukt geweest wanneer begin je nu het best met het opkuisen van de oude naalden? Ik merk ook dat het bovenste gedeelte krachtiger staat of de dalende takken kan ik daar iets aandoen of zal de tijd dat uitwijzen? zoals je ziet zijn de punten van de oude naalden lichter van kleur, ligt dat aan een voedingstekort of is dat een normaal geven?”

Antwoord: “Laat hem maar doen tot ongeveer begin augustus. Dan kijken we hoe het zit met achterliggende knopzetting. Top sterker dan onderste is nu nog normaal, naarmate het project vordert werken we hier aan.”

Allerlei.

Morus – Moerbei: 325€. Elegante boom.
Moerbei starter 245€.
Moerbei mooie starter 325€.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s