Vraag en antwoord van dinsdag 16 juni 2020.

Vraag en antwoord gaan over specifieke bomen en niet over alle bomen van deze soort. Ieder geval kan anders zijn en hangt af van stadium van opbouw, vitaliteit….Dus heb je eenzelfde soort dan is het nog niet zeker dat jou boom dezelfde onderhoud nodig heeft….

“Ik heb het advies van de vorige mail al grotendeels opgevolgd, enkel de Acer’s in kweekpotten (Arakawa, Kiyohime & Kashima) hebben nog geen bladsnoei gekregen.”

Vorig advies: “Bij de Acer mikawa mag je zeker 60% à 70% van de bladeren wegnemen, de langste en grootste eerst.”

Vraag: “Op de Mikawa heb ik dus bladsnoei toegepast en hier voornamelijk de eerste/tweede bladparen weg genomen daar deze het grootste waren. Is dit voldoende volgens jou?”

Antwoord: “Mikawa, Onvoldoende, je moet er kunnen doorkijken. Haal daar nog eens meer dan de helft weg, dan pas kan je reactie krijgen.”

Vorig advies:“Jouw ginkgo mag je nu volledig kaal zetten”.

Vraag: “Heb ik een kleine week geleden gedaan. Er beginnen al nieuwe blaadjes te komen. Laat ik deze wel nog op zijn half schaduw plaats staan? Of beter wat meer zon nu?”

Antwoord: “Ginkgo, Kale bomen mogen volledig zon krijgen en mogen daarna in de zon blijven staan. Als je ze op tijd kan gieten is dat geen probleem.”

Vorig advies: “Nee dit is niet voldoende, ik zou bij al mijn Acers gaan voor een volledige bladsnoei want de bladstelen zijn bij al louw bomen nog veel te lang.”

Vraag: “De Acer in eindpot heb ik dan een volledig bladsnoei gegeven. Ik zie hier veel knopjes klaar zitten, maar nog even wachten op de reactie nu.”

Antwoord: “Ook deze nu volle zon. Vanals er reactie komt proportie snoei.”

Vraag: “Bij de Acer Shaina heb ik hetzelfde toegepast als bij de Mikawa aangezien die wel veel grote bladeren had. Al lijkt het op foto alsof er nog veel te veel op staat?”

Antwoord: “Alle oude bladeren weg. Daarna wachten op reactie en proportie snoei.”

Vorig advies: “Je mag bij de Punica de stevigste groei al terugsnoeien. Laat 2 tot 3 blaadjes winst staan. Zorg dat de minder stevige groei dan binnen een twee à drietal weken kan gesnoeid worden. Kijk of je zo kan afwisselen, groeien en snoeien.”

Vraag: “Ok, de sterkste groei heb ik gesnoeid tot 2 a 3 bladparen. Laat ik de uitschieters aan de wortelvoet doen of verwijder ik deze best?”

Antwoord: “Doe maar weg”.

Vraag: “Nogmaals bedankt voor het filmpje ivm de Hinoki snoei. Ik heb dit meermaals bekeken, maar moet helaas bekennen dat het op film makkelijker lijkt dan het is (althans toch voor mij) en ik moeite heb om de rechte pads te maken zoals jij toont.”

Antwoord: “Resultaat komt niet direct. Dit verkrijg je na verschillende snoeibeurten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s