Vraag en antwoord & Juniperus chinensis starters.

Juniperus chinensis starters gekweekt met bewegingen en reeds compact loof.

Vraag en antwoord van dinsdag 23 juni.

Vraag: “De acer deshojo heeft niet echt gereageerd op bladsnoei  is vooral terug uitgelopen op de gesnoeide trekkers. Hier en daar  zijn er slapende knopen ontwaakt op de dikkere takken. Waarschijnlijk iets te snel willen werken en teveel lange bladstelen en blaadjes laten staan laten staan. Nu valt waarschijnlijk niet veel meer aan te doen?”

Antwoord: “Inderdaad heeft alles te maken met je snoeiwijze. Niet veel winst maar ook geen verlies. Volgende keer beter. Je ziet hoe juist het moet zijn om een goede reactie te krijgen.”

Vraag: “Bij juniperus itogawa heb ik al het vergeelde loof er van tussen geplukt. Nog geen groeipunt weggenomen of ander groen.”

Antwoord: “Ziet er goed uit nu. Nog even wachten om te plukken. Maar je kan zeker eind deze maand, na deze hittegolf de ganse boom even grondig nalopen en snoeien en plukken. Enkel dan een paar kleintjes op iedere tak laten die terug voor een snelle hergroei kunnen zorgen”

Vraag over mest: “Heb nog een vraag over bemesting. De jeneverbessen die goed groeien heb ik terug van de stikstof rijke mest gegeven maar vroeg mij af wat ik mijn larix en taxus mag geven van mest?”

Antwoord: “Taxus mag zoals Juniperus. Larix mag afharden.” 

Forsythia
Pyracantha

Vraag: “Verder stuur ik gewoon nog wat foto’s op van reeds uitgevoerde werken.”

Antwoord: “Ziet er allemaal goed uit. Blad van Forsythia in het vervolg kleiner snoeien. Larix mag nu gesnoeid worden, tussen 1 en 3 knoppen winst laten.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s