Vraag en antwoord van dinsdag 23 juni 2020.

Pinus thunbergii
Ilex serrata.

Vraag: “Goedemorgen Danny, vraagje over m’n Ilex serata en m’n zwarte den. Wat doe ik best om met deze 2? Veronderstel dat de ilex nog mag blijven aansterken? Of moet er ergens ingegrepen worden? En bij de zwarte den wanneer worden de kaarsen best geknipt?”

Antwoord: “Bij de Ilex mogen de sterke takken in de top gesnoeid worden binnen de vorm, maar hou ze nog lang genoeg zodat ze nog bruikbaar zijn om bij te bedraden. Vanaf midden en onderaan doe je niets – laat je groeien.”

“Zwarte Den, binnenbrengen om te snoeien. Te moeilijk om uit te leggen waar wel en waar niet moet gesnoeid worden. Afspraak maken met Ingrid.”

Vraag: “Goedemorgen Danny en Ingrid, laat ik de 2 de groei aan de top en zijkanten doorgroeien en welke voeding moet ik toepassen bij eventuele snoei of niet. Bedankt voor het advies, tips en filmpjes”

Antwoord: “Afhardende voeding, we mengen er op aanvraag. Tweede groei mag je ook snoeien en eventueel grootste bladeren middendoor knippen.”

Vraag: “Kan ik deze kaarsen insnoeien voor het maken van nieuwe knoppen. Bovenste takken sterke groei. Onderste takken zwakke groei met kleine knoppen. Alvast bedankt.”

Antwoord: “Sommige wel, sommige niet, best een keertje mee langskomen. Maak afspraak met Ingrid.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s