Vraag en antwoord van dinsdag 30 juni 2020.

Vraag: “Danny hier update van mijn bomen en de bedoeling is over te schakelen op meer gerichte voeding ….ik gebruik maar 1 voeding.

Ik heb de filmpjes over voeding en alle andere wel gezien maar heb ervoor gekozen om de voeding die ik nog had eerst op te gebruiken.

Kan jij hier wat advies geven hoe ik het hier best aanpak en als je problemen opmerkt aan een boom miss wat tips geven?

De foto’s zijn genomen op een andere plaats dan waar ze staan …

Alvast bedankt.”

Antwoord: “Powermest (voorjaarsmest) voor al je Naaldbomen (behalve de zwakke DEN) EN ook aan de eik  om nog eens extra groei te genereren.

Japanse mest voor de Ulmus en de Acer en de zwakke DEN nog voor dit najaar voor alle zekerheid pas volgend jaar overschakelen op onze mengeling.”

Overzicht bomen:

“Juniperus, Standplaats/volle zon.”

Antwoord:“Juniperus sabina kan worden gesnoeid. Alles onderaan mag weg. Binnenin lichtjes uitplukken en groeipunten toppen. Zoals reeds gezegd mag je deze nog eens powervoeding geven.”

“Pinus, Standplaats/volle zon …vaste voeding beginnen geven einde mei maar heb toch de indruk dat hier wat te weinig groei aanwezig is (maar zeer lichte groei).”

Antwoord: “Zeer lichte groei is OK voor deze soort. Probeer hem met een minimum aan watergifte groeiend te houden, dus af en toe droger laten komen. Dat wil zeggen tot halfweg de pot opgedroogd maar van midden naar onder nog vochtig. Mag compacter gesnoeid worden. Is nu hoog tijd.”

“Pinus, Standplaats/volle zon en deze boom doet het prima (kan je minder zien op de foto en is mooier in het echt)”

Antwoord: “Pinus sylvestris, gewoon laten doen, is nog te recent.”

“Standplaats/volle zon en boom heeft veel nieuwe groei wat in orde is voor volgende stappen”

Antwoord: “Quercus, heeft een proportiesnoei nodig.”

 “Acer, Standplaats/volle zon en halfschaduw…boom staat terug vol na bladsnoei (kan je hier eens meegeven hoelang je vaste voeding kan geven aan deze oude boom) en dit om een beter herfstkleuring te krijgen. Soms krijg ik hier te vroeg verdorde bladeren!”

Antwoord: “Vanaf nu een afhardende voeding geven. Deze boom kan ook een goede proportiesnoei gebruiken. Ga vooral op de buitenzijden licht uitdunnen en ligt terug zetten en probeer over de ganse boom goed in evenwicht te blijven.”

Standplaats

“Juniperus, Deze boom ken je wel..is aan het herstellen van de doorvorming dit jaar en ik weet dat je hier geduldig moet zijn. Hier zullen wij zeker nog beslissingen moet nemen maar eerst het groen voller en beter maken van kwaliteit. Is miss niet duidelijk op de foto maar boom ziet wel een beetje af. Deze foto genomen om de standplaats beter te tonen! Dus standplaats halfschaduw/of gesluierde zon.”

Antwoord: “Juniperus sabina, laat deze nu nog doen en stuur ongeveer half augustus nog eens een foto.”

“Ulmus, Standplaats/volle zon…boom lijkt het goed te doen”

Antwoord: “Je mag je onderste takkken en vertakkingen laten zien door het op te kuisen, zie filmpje over Ulmus.”

“Standplaats/volle zon…klein ongelukje met de pot en gelukkig geen schade aan de boom zelf. De boom moest verplant worden naar een kleinere pot maar daar heeft corona een stokje voor gestoken hé…wat doe ik hier het best? boom heeft nu sterke groei.”

Antwoord: “De sterke groei mag worden teruggesnoeid. Lichtjes uitplukken, alles wat naar onder hangt weg.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s