Vraag en Antwoord van dinsdag 14 juli 2020.

Vraag: “Squamata, bezig met de grote snoei, daarna de opkuis. Mag ik nog eens stevig bemesten?”

Antwoord: “Pas als de reactie te zien is na de snoei kan je nog eens stevig bij bemesten. In tussentijd geef je beter zeer lichte of Vloeibaar.”


Vraag: “Zelkova nire, na de snoei redelijke reactie. Verspreid over boom lange uitloop gelaten. Mag ik nieuwe selecteren en de korte groei nog eens terugzetten?”

Antwoord: “Laat het nog twee weken afharden en dan kan je nog eens stevig snoeien. Als er gele blaadjes binnenin komen voor die twee weken mag je toch vroeger snoeien.”

Vraag: “Acer campestre, de dikke takken ingekort maandje geleden, met goede reactie overal. Gezien op een van de vorige filmpjes dat het geen slecht moment is voor deze soort om te bedraden. Mag ik deze in draad zetten?”

Antwoord: “Ja, goed hé die filmkes.”

Vraag: “Acer Palmatum, na het verwijderen van de trekker in de top heeft deze het in zijn bol gekregen om nog eens goed te groeien. Nog geen gele blaadjes, maar zal er wel van komen denk ik. Ik zou een aantal trekkers laten staan om paar takken te dikken, en de rest inkorten en ongewenste groei eruit?”

Antwoord: “Ja nog eens goed laten groeien en je mag de allergrootste bladeren ertussenuit nemen. Dit doe je best door het blad samen te vouwen en door te knippen, zo heb je de verkleinde versie van de normale bladvorm en krijg je daar stevigere knoppen.”

Vraag: “Houten kist project ulmus procera, deze is ondertussen meer dan 3 meter hoog en kan al paar jaar niet meer in de auto. De wonde vanboven heeft niet veel zin om dicht te groeien, dus ik zou in het komende jaar terug kopje kleiner willen maken. De nieuwe top is klaar om over te nemen. Wanneer is het ideale moment hiervoor?”

Antwoord: “Dit mag je NU doen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s