Vraag en Antwoord van dinsdag 14 juli 2020.

Vraag: “Alvast bedankt voor de vele informatieve filmpjes. Hierbij de vraag of ik al iets moet doen aan deze larix. Gevormd in december en verpot op workshop 24 februari. Nieuwe scheuten komen niet allemaal even sterk.”

Antwoord: “Laat alles doorgroeien en afharden, het bruikbare wordt dan doorgevormd in de winterperiode.”

Vraag: “Hierbij de vraag of ik iets moet doen aan deze juniperus parsonii. Deze is gevormd en dan verpot op de workshop van 24 februari. Ik veronderstel van nog wat beter te laten uitgroeien aangezien er nog niet te veel is bijgegroeid”

Antwoord: “Laten groeien tot einde augustus en dan terug foto’s sturen. Mag zwaardere voeding krijgen.”

Vraag: “Dit is de ulmus procera uit volle grond van bij jullie en verpot op de workshop van 6 maart. Moet ik deze ook gewoon laten doen aangezien hij nog niet veel nieuwe scheuten heeft bijgemaakt of mogen de langste scheuten gesnoeid worden of laten trekken om te verdikken?”

Antwoord: “ Alles mag gesnoeid worden zodat hij volgend jaar meer en beter gelijkmatig uitloopt. Je mag tot in het houterige (zelfs 2-jarige takken) knippen, ook al zit er geen blad op, kijk of je knoppen ziet en snoei drastisch terug binnen de gewenste proportie. Er zal nog een kleine reactie komen dit jaar”

Vraag: “Deze acer campestre kwam van bij jullie blote stam uit volle grond en opgepot gekocht. Moet deze nog met rust gelaten worden of mogen de langste scheuten al wat geleid worden? Hierbij de vraag of ik hier al wat ’karakter’ in de takken moet brengen of snoeien?”

Antwoord: “Alle nieuwe recht opgaande scheuten mag je tot op de onderste knop snoeien. Voor de rest zou ik nog niets doen. Karakter snoeien zou ik pas volgend jaar mee beginnen.”

Vraag: “Deze acer buergianum is gevormd en verpot op de workshop van 6 maart. Toen was er ook besloten om te marcoteren, ik heb nog niet gekeken of er al wortelvorming is (hier heb ik wel genoeg geduld voor) hij maakt wel genoeg nieuwe scheuten.”

“Alvast bedankt en hopelijk tot binnenkort en blijf gezond.”

Antwoord: “Zeker niet snoeien en ook niet kijken naar de marcotage. Ik zou wel zorgen dat de kluit die gemarcoteerd is niet teveel in de zon staat.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s