Vraag en antwoord van dinsdag 28 juli 2020.

Vraag: “Op het filmpje heb ik gezien dat het nu het beste moment is om een punica te bedraden en vormen. Mijn punica gaat nu een eerste vormgeving krijgen maar hoe zorg ik het best dat mijn dikkere takken een strakkere hoek maken tegen de stam aan? Nu staan ze in een “pisboogje” maar ze zijn reeds redelijk solide. Voor de rest alles in draad en vormen?”

Antwoord: “De dikkere takken aan de aanzet kan je in raffia wikkelen om daarna met een goede bedrading vanaf de aanzet te beginnen, mag wel een beetje aanspannen, ik zou opteren voor 2 x 3mm of 2 x 3.5mm in plaats van één hele dikke. De hoofdtakken in de goede hoek zetten wil ik wel doen als hij volledig bedraad is kunnen we eventueel af spreken. Wil je zelf proberen ook goed, de takken mogen lichtjes breken.”

Vraag: “Mijn callicarpa dan. Ik vermoed dat ik hier best nog even mee wacht en in september alles eens in draad zet zonder echt te snoeien (tenzij dingen die nooit gaan blijven staan)?”

Antwoord: “In een houten kist project mag alles blijven doortrekken, zelf de takken waar we later niets gaan mee doen. Dit wordt dan terug gesnoeid begin volgend voorjaar. Dus hier nog niets in bedraden, wel, indien nodig takken opspannen naar beneden.”

Vraag: “Alles is nu afgehard en de knoppen worden goed zichtbaar, wat mag er nu gesnoeid worden?”

Antwoord: “Enkel de sterke groei bovenaan, maar ook al rekening houdend met een afgeronde top en het silhouet. Zonder rekening te houden met resterende achterliggende knoppen. Vanaf het midden naar onderaan niets snoeien.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s