Vraag en antwoord.

Celtis
Acer

Vraag: “Ik hoop dat alles goed gaat met jullie .Ik maak mij zorgen over mijn bonsai boompjes. Terwijl wij even ertussenuit waren, heb ik de boompjes 14 dagen toevertrouwd aan iemand anders. Ik ben zeker dat ze haar uiterste best gedaan heeft voor mijn boompjes, maar ik weet niet goed wat er aan de hand is . Of hebben ze teveel water gekregen of hebben ze te weinig water gekregen? Of treuren ze omdat ze op een andere plaats gestaan hebben ? Of is het een gevolg van het nog wat bijsnoeien op 12 juli voor ik ze weggedaan heb? De netelboom (Celtis) was mooi groen toen hij vertrok en nu heeft hij veel gele blaadjes. De acer zijn blaadjes vertonen bruine randjes. Wat moet of kan ik doen?”

Antwoord: “Acer, kan gebeuren. Is niet zo erg. De boom is aan het afrijpen en dan is correct water geven iets moeilijker en heb je vlugger bladschade. Je mag blijven gieten maar kleinere dosis water want de Acer, nu hij afgehard is, zal nu minder vlot water opnemen. Maar ook niets alarmerend. Hier de beschadigde bladeren niet wegnemen. Geen voeding meer geven.”

“Celtis, beschadigde bladeren wegnemen. Reactie waarschijnlijk op andere standplaats en andere omstandigheden. Maar niet alarmerend. Geen voeding meer geven.”

“Hartelijke dank dat u altijd klaar staat om mij bij de zorg van de bonsais bij te staan.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s