Vraag en antwoord van dinsdag 04.08.2020 & laatste werkweek Thijs.

Hallo Danny,
Ziehier enkele foto’s van mijn bonsai’s. Hopelijk zijn de foto’s duidelijk genoeg, anders neem ik nog wat extra foto’s. Ikzelf probeer zo juist mogelijk te bewateren, te bemesten (om de 14dagen vloeibare mest-bonsai tree rokohumin), de nieuwe scheutjes knip ik af. Verder durf ik er niet aan te roeren.
Enkele bemerkingen :
Bij de deshoyo verdorren de puntjes van de blaadjes op sommige plekken (teveel-teweinig water/zon/ mest?).
Bij de eik : op de nieuwe bladeren vaak een soort witte schimmel (meeldauw?). Er zitten ook een paar mooie takken in waar er blijkbaar geen leven in zit.
Verder lijkt alles ok. Ik verneem het wel van jou wat er mij te doen staat. Ik moest eind augustus eens tot bij jou komen met de meidoorn, breng ik dan ook de andere bomen mee?
Alvast dikke merci!
Hopelijk komt er vlug een einde aan de corona crisis zodat de workshops vlug kunnen doorgaan….is nodig want mijn leergierigheid/onwetenheid ivm bonsai wordt hier serieus op de proef gesteld
Hopelijk alles gezond en wel daar bij jullie.

Antwoord: “Bij de Acers is dit niet abnormaal voor de tijd van het jaar, ze zijn aan het afharden en nemen minder vlot water op en verdampen minder. Maar door het warme weer moet je blijven gieten en zo krijg je bruine puntjes op de bladeren, maar is niet schadelijk of alarmerend. De Quercus kan je, ook preventief, behandelen maar ook dit is geen ramp geeft enkel een lelijker blad. Dit krijg je makkelijker door vochtige bladeren. Dus veelvuldig op het blad gieten werkt dit in de hand. De Crateagus zal ik na de hittegolf of binnen een paar weken voor je uitsnoeien,  met de komende hittegolf zou ik nu geen drastische snoeiwerken doen.”

Deze week was de laatste werkweek van Thijs. Wij wensen hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging. Vioolbouwer worden is zijn nieuwe droom en hij gaat daarvoor naar één van de beste scholen.

Danny & Ingrid.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s